Dinkić: Novca za regres ima

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da se očekuje donošenje odluke o isplati jednokratne pomoći u prvoj polovini jula.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.06.2010.

23:06

Default images

Novca za isplatu regresa za godišnji odmor zaposlenima u vrednosti od 5.000 dinara ima i on će biti "isplaćen svima ili nikome", samo se čeka donošenje odluke o tome, kaže Dinkić.

Premijer Mirko Cvetković je večeras na skupu Srpske asocijacije mendžera izjavio da još nema konsenzusa u Vladi oko dodele jednokratne pomoći i dodao da će ona biti dodeljena najsiromašnijim slojevima stanovništva.

Dinkić je gostujući na RTS-u dodao da bi i privatni predzuetnici koji imaju mogućnosti trebalo da povećaju plate ili isplate regres za godišnji odmor ukoliko beleže rast proizvodnje u odnosu na prošlu godinu.

"Došlo je vreme da se poboljšanje, koje se vidi u ekonomiji, prenese i na zaposlene", kazao je ministar.

On je kazao da još nije došlo vreme za odmrzavanje plata i dodao da će se u narednom periodu videti da li za to postoji prostor.

Dinkić je najavio dve jednokratne isplate - pred godišnji odmor i oko Nove godine.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Borisa Tadića da u Srbiji postoje ljudi koji su se nepristojno obogatili, Dinkić je kazao da je Tadić bio jasan oko toga da tužilaštvo treba da radi svoj posao.

"Svako teba da zna svoj posao, Vlada svoj, tužilaštvo svoj, predsednik svoj", naveo je Dinkić dodavši da ma onih koji su imovinu stekli poštujući zakon ili onih koji su ga kršili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: