Kosovo: Napadnuta četiri Albanca

Četvorica mladića albanske nacionalnosti povređeni su večeras u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada ih je napalo šest mladića.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2010.

22:16

Default images

Prema zasad raspoloživim podacima, od šest napadača dvojica su Srbi, izjavio je regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti.

On je rekao da se incident dogodio oko 19.50 časova, na igralištu u multietničkom kvartu Mikro naselje, kada je četvoricu albanskih tinejdžera napala grupa od šest mladića.

Povređeni su uzrasta od 16 do 18 godina, njima su nanete teže ozlede, a prebačeni su u vučitrnsku bolnicu, rekao je Hoti, navodeći da je napad etnički motivisan.

"Tragamo za osumnjičenima i očekujemo njihovo hapšenje, rekao je portparol KPS. Veruje se da su dvojica od šest napadača lokalni Srbi, kazao je Hoti.

On je dodao da su napadnuti mladići albanske nacionalnosti stanovnici Mikro naselja, jednog od tri mešovita kvarta u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojima žive kosovski Albanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: