Sukob obezbeđenja Buhe i Peconija

Na Novom Beogradu došlo do sukoba obezbeđenja Ljubiše Buhe Čumeta i Predraga Rankovića Peconija, u kojem je korišćeno vatreno oružje.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2010.

17:47

Default images

Incident se dogodio u Ulici Omladinskih brigada oko 17 sati, ispred nove zgrade tržnog centra Merkator, a u sukobu je ispaljeno više hitaca u vazduh.

Saobraćajni incident najverovatniji je uzrok sukoba obezbeđenja privrednika Predraga Rankovića Peconija i obezbeđenja svedoka saradnika u suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, Ljubiše Buhe Čumeta.

Samo češanje retrovizora dva vozila bilo je dovoljno da se gotovo svakidašnja saobraćajna situacija na beogradskim uličicama pretvori u ozbiljan oružani incident koji je alarmirao i policiju ali i one koji su se zatekli na licu mesta.

Prema nezvaničnim informacijama sve se odigralo kod Ulice Omladinskih brigada blizu broja 22, kada je posle izbegavanja ozbiljnijeg udesa dva vozila i kako se pretpostavlja razmene uvreda putnika u jednom i Buhe u drugom vozilu, neko iz Rankovićevog obezbeđenja izvadio pištolj i zapucao u pravcu zaštićenog svedoka u procesu za ubistvo premijera Đinđića.

Za sada se ne zna da li je pucao jedan ili više telohranitelja. Policija se nije oglašavala o ovom incidentu, a kako nam je rečeno svi učesnici okršaja su privedeni u policijsku upravu za Beograd.

Tri pauka odnela su dva automobila marke "audi 6", beogradskih registarskih tablica, i jedan "mercedes", švajcarskih registarskih oznaka, na kome je vidljiva rupa od metka na prednjoj desnoj strani.

Kriminolog Zlatko Nikolić ocenjuje za B92 da obračuni ovakvog tipa u Srbiji nisu neuobičajeni, između ostalog i zbog toga što zakonski nije regulisan domen fizičko-tehničkog obezbeđivanja.

„Nažalost mi u ovoj zemlji imamo toliko tih obezbeđenja, uvek prst na obaraču za svaki slučaj. Za privatno obezbeđenje nemamo podatke ni ko su ni šta su. Za očekivati je da su bivši policajci, vojna lica iz nekih službi, po nekim dosijeima vidim i da su pravno poznata. Njih dvojica verovatno imaju neraščišćene račune, ali nisam siguran da je to način da se takvi račune reše, ne verujem da su njih dvojica toliko naivni“, kaže Nikolić.

Uviđaj kod Merkatora je trajao oko dva sata, a brojne policijske ekipe koje su došle na mesto incidenta izazvale su interesovanje velikog broja prolaznika.

Mesto incidenta obezbeđivao je veliki broj policajaca, a niko od slučajnih prolaznika nije želeo da daje izjave o tome šta se dogodilo, kao ni o sukobu aktera.

A ovaj incident prokomentarisaće i gost vesti B92 u 23.00, Božo Prelević, advokat i bivši sudija i koministar policije u prelaznoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: