Uhapšeni osumnjičeni za prevare

MUP Srbije saopštio je da uhapšeno troje službenika "Poštanske štedionice" zbog sumnje da su prisvojili preko 200.000 evra na štetu ove štedionice.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.04.2010.

21:09

Default images

Postoje osnovi sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, računarske prevare, kao i da je do sada utvrđeni iznos stečene protivpravne imovinske koristi mnogo veći, navodi se u saopštenju.

Privedeni su Slavica K. (59) i Aleksandar S. (37) i Ivana S. (36) iz Beograda.

Kako je navedeno, u toku 2008. i 2009. godine Slavica K, Aleksandar S. i Ivan S. su službenike JP "Pošte Srbije" doveli u zabludu da im isplaćuju novac na osnovu lažnih "Vestern junion" transfera i za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u, do sada utvrđenom, iznosu od oko 200.000 evra, a na štetu banke "Poštanska štedionica".

Aleksandar S. i Slavica K. su u tačno određeno vreme, a po prethodno postignutom dogovoru sa Ivanom S. autorizovali transakcije "Vestern juniona", iako za to nisu bili ovlašćeni.

Na ovaj način dovodili su u zabludu radnike "Pošte Srbije" da na svojim šalterima isplaćuju veće devizne iznose Ivanu S. i Slavici K.

Osumnjičeni Slavica K. i Aleksandar S. su, u cilju prikrivanja zloupotreba napravili lažne isprave i falsifikovanu dokumentaciju sa neistinitom sadržinom o "Vestern junion" transferima, a Slavica K. je lažno prikazivala podatke u računarskom sistemu "Poštanske štedionice" o izvršenim isplatama i na taj način uticala na elektronsku obradu i prenos podataka.

Ona je sporne isplate u svom izveštaju prikazivala tek nakon proteka izvesnog vremena u nameri da lažno prikaže stanje u sistemu i nije ih evidentirala kao obavljenu transakciju u Pošti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: