Alibi optuženom za ubistvo Pukanića

Na suđenju za ubistvo Ive Pukanića, ispitani svedoci dali su alibi prvoptuženom Robertu Mataniću, rekavši da su u vreme ubistva s njim bili u autosalonu.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

20:14

Default images

Petra Radić, prijateljica Matanićeve devojke i Marko Grmoja, koji je radio u tom autosalonu izjavili su pred Županijskim sudom u Zagrebu da su 23. oktobra 2008. od 17 do 19 časova, kada su urednik “Nacionala“ Ivo Pukanić i njegov saradnik Niko Franić ubijeni, bili u salonu s Matanićem koji je razgledao automobile.

Matanić je po njihovim iskazima bio čest gost u salonu, dok je Grmoja rekao da je za vest o eksploziji u kojoj su poginuli Pukanić i Franjić čuo kad su je objavili internet portali.

Suđenje se nastavlja sutra iskazima zaštićenih svedoka.

Za učešće u ubistvu u zagrebačkom sudu sudi se Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafaljaniju, Slobodanu Đuroviću i Bojanu Guduriću koji se početkom februara, dan uoči početka suđenja, predao policiji u Banjaluci, pa je izručen Hrvatskoj.

Šesti optuženi, Željko Milovanović koji se tereti da je u dvorište "Nacionala" dovezao moped s eksplozivom koji je aktiviran u 18.23 časa 23 oktobra 2008, ubivši Pukanića i Franjića, čeka suđenje za isto krivično delo u Beogradu, zajedno s Milenkom Kuzmanovićem i Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam koji je navodno naručio ubistvo za 1,5 miliona evra.

Kao direktni učesnik, pored Milovanovića, koji se tereti za organizaciju i planiranje ubistva, optužen je i Gudurić koji je navodno čekao sa snajperom, spreman da dejstvuje ako eksploziv otkaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: