SNS i NS predaju milion potpisa

SNS i NS će u ponedaljak, 12. aprila, predati premijeru Cvetkoviću inicijativu za raspisivanje vanrednih izbora.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

14:33

Default images

Tomislav Nikolić i Velimir Ilić u ponedeljak traže prijem kod premijera Mirka Cvetkovića kako bi mu predočili volju više od milion građana koji traže promenu vlasti, najavio je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić. On kaže da ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj očekuje i dolazak nekoliko hiljada ljudi, ali da nije realno da se sa Nikolićem i Ilićem kod premijera zaputi i Vojislav Koštunica.

Dvojac Nikolić-Ilić u ponedeljek u podne namerava da svrati u goste kod Mirka Cvetkovića kako bi mu oči u oči pojasnili šta želi narod Srbije.

Tomislav Nikolić premiejru je već psolao pismo o željenom susretu, pa se zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić nada da će predstavnici te stranke i biti primljeni u Nemanjinoj tačno u podne.

“Ako imate većinu građana Srbije koji su za izbore, možete da odugovlačite mesec, dva i šest, ali na kraju će se oni dogoditi. Mi ćemo razgovarati - zagovarati izbore, možda će premijer zagovarati neko drugo rešenje, ali razgovor je važan”, smatra Vučić.

U prvobitan obračun sa Vladom zajedno su krenuli narodnjaci i naprednjaci. Kako sada stvari stoje, funkcioneri Nove Srbije sve se češće druže sa naprednjacima, a sve se ređe u akcijama sa DSS-ovcima.

U odgovoru na pitanje zašto i Vojislav Koštunica u ponedeljak ne ide kod premijera, i Dubravka Filipovski i Aleksandar Vučić koriste reč “sujeta”, ali ne otkrivaju kome pripisuju ovu karakternu osobinu.

“SNS, NS i DSS moraju voditi računa o interesima građana, nema tu sujete, Srbija je na prvom mestu”, kazala je Filipovski.

“Naša namera je da se izborimo za izbore, a naše lične i političke sujete da spustimo”, smata Vučić, a na pitanje ko je to sujetan, odgovora: “Pa, svako od nas, ali da ne kritikujem nikoga - ni sebe, ni našu stranku - kod nas to nećete moći da primetite”.

Portparol DSS-a Petar Petković ne misli da se reč sujeta odnosila na lidera njegove stranke i kaže da Koštunica neće ići na preaju potpiusa zato što to nije akcija DSS-a, već projekat koji su oni samo podržali.

“Svakako da se to ne donosi na Koštunicu, a dokaz za to je što ćemo da prisustvujemo u licu potpredsednika. Da je u pitanju akcija DSS-a lično, onda bi i predsednik po prirodi stvari prisustvovao”, objašnjava Petković.

Naprednjaci u ponedeljak ne očekuje miting već samo dolazak nekoliko hiljada njihovih istomišljenika.

Aleksabndar Vučić se, inače, požalio što niko ne objavljuje najnovija istraživanja javnog mnjenja po kojima se razlika između demokrata i naprednjaka povećava u korist njegove stranke za više od pet posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: