"Napad zbog akcija na Kavkazu"

Napad u metrou predstavlja odgovor na ruske antiterorističke akcije na Severnom Kavkazu, kaže predsednik Bezbednosnog komiteta državne Dume Vladimir Vasiljev.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.03.2010.

19:15

Default images

"Nema sumnje ko stoji iza ovih napada s obzirom na broj operacija koje su nedavno izvršene na Severnom Kavkazu protiv lidera terorističkih grupa i aktivnih terorista", smatra Vasiljev.

Na sastanku sa predsednikom Dmitrijem Medvedevom direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnjikov kaže da će glavna verzija u istrazi biti teroristički akt grupe koja ima veze sa Severnim Kavkazom.

U najgorem terorističkom napadu koji se u Moskvi dogodio u poslednjih šest godina, poginulo je najmanje 38 ljudi, dok je 64 povređeno.

Na metro stanicama "Lubjanka" i "Park kulture" u Moskvi eksplodirale su dve naprave sa materijom heksogen, koje su, prema prvim nalazima Federalne službe bezbednosti Rusije i Nacionalnog antiterorističkog komiteta, aktivirale teroristkinje-samoubice.

Ruska državna agencija Itar-Tas navela je izjavu izvora iz ruskih snaga bezbednosti da je na stanici "Park kulture" pronađen još jedan "pojas samoubice" koji nije ekplodirao, kao i da su pronađeni delovi tela teroristkinje-samoubice, crnokose devojke između 18 i 20 godina, koja bi po spoljašnjosti mogla da bude sa Kavkaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: