"Karneks" pomaže kuhinju u Vrbasu

Narodna kuhinja u Vrbasu radi od oktobra 2009. godine ima 80 korisnika. Reč je o Vrbašanima bez primanja samohranim majkama i staračkim samačkim domaćinstvima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

18:51

Default images

“Danas su ljudi preokupirani sopstvenim brigama i borbom za egzistenciju, te često zaboravljaju one kojima je pomoć neophodna. Zbog toga je kompanija 'Karneks', čija je osnovna delatnost prozvodnja osnovnih životnih namirnica odlučila da najugroženijim Vrbašanima omogući osnovni obrok”, kaže za B92 menadžer za odnose s javnošću kompanije, Mirjana Gelo.

Kompanija "Karneks" ima dugu tradiciju pomaganja onih kojima je pomoć najpotrebnija, te su u proteklom periodu donaciju u hrani, između ostalih, dobili Centar za socijalni rad Vrbas, Udruženje samohranih roditelja iz Beograda, NVO “Vojvođanska inicijativa” iz Zrenjanina, Udruženje “Mreža Šajkaških Roma Srbije”, Humanitarna organizacija “Otvorena vrata” iz Kragujevca .

Ovih dana proizvodi biće uručeni i Centru za socijalni rad Novog Sada, odnosno Sigurnoj ženskoj kući I prihvatilištu za decu.

"Svesni značaja ulaganja u projekte i aktivnosti koje su u vezi sa ekološki čistom proizvodnjom i poslovanjem, kompanija Karneks je odredila određenu svotu novca za ekologiju, a milion evra smo namenili za opremu postrojenja za tretman otpadnih voda. U toku je i izrada ekoloških projekata za stočne farme 'Karneksa', odnosno Poslovni centar 'Farmacop'. Ostajemo posvećeni rešavanju ovih istorijskih ekoloških pitanja. Nastavićemo da investiramo u ovu oblast, te da poboljšamo stanje Velikog Bačkog kanala kao odgovoran društveni partner u Vrbasu “, izjavio je generalni direktor kompanije "Karneks" Hju Mekrejnoids.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: