LDP: Kandidatura obavezuje

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović kaže da kandidatura za članstvo u EU Srbiju obavezuje da zauzme jasan stav o događaju u Srebrenici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

17:08

Default images

"Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za genocid,ali smo odgovorni što nismo dovoljno učinili da genocid sprečimo, a krivce kaznimo.Ako smo bili sposobni da godinama skrivamo one koji su optuženi za ubistvo tih ljudi, onda moramo učiniti sve da taj događaj nazovemo pravim imenom kao što je to utvrđeno presudom Međunarodnog suda pravde i Rezolucijom Evropskog parlamenta",navodi Jovanović.

On je naveo da su uopštena osuda zločina i negiranje nezabeležene monstruoznosti srebreničkog genocida bili alibi za bezobzirnost srpske nacionalne politike devedesetih.

"Jasnim stavom o teritorijalno ograničenom genocidu u Srebrenici mi ne potvrđujemo samo svoju evropsku orijentaciju, već dokazujemo ljudskost Srbije i pružamo priliku našoj deci da žive bez tereta zločina pod kojim danas živimo mi", kazao je Jovanović.

U pisanoj izjavi Jovanović navodi da je LDP jedina stranka koja se godinama ozbiljno bavi pitanjem obaveze koju imamo prema sebi i susednim narodima, zbog čega je do sada podnela više predloga deklaracija.

"Zalažemo se za usvajanje deklaracije koja bi bila izraz volje građana Srbije, a ne potreba vladaćuje koalicije i samo za takvu deklaraciju LDP je spremna da glasa", navodi se u izjavi predsednika te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: