SPC: Nema zahteva za Sabor

Episkop bački Irinej demantovao je pisanje medija da su episkopi SPC tražili sazivanje vanrednog Sabora,na kojem bi se raspravljalo o Eparhiji raško-prizrenskoj

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

22:31

Default images

"Nijedan episkop nije zvanično tražio sazivanje vanredno Sabora, ali su se praktično svi interesovali za razvoj situacije, jer je svima stalo do mira i ljubavi, dobrog poretka i jedinstva u našoj Crkvi", navodi se u pisanoj izjavi Irineja.

Episkop Irinej je rekao da nema razloga da Sabor raspravlja o situaciji u Eparhiji raško-prizrenskoj, pre nego što Sinod, kao prva instanca za rešavanje razmimoilaženja, ispita raspoložive činjenice, dopuni ih novim, zauzme stav i potom predoči Saboru SPC.

"Neslaganja nisu nikakva novost u istoriji Crkve i ona se prevazilaze saborno i saborski, u poslušnosti svih Crkvi onda kad ona kaže poslednju reč", podsetio je episkop Irinej.

"Ko izabere neposlušnost i samovolju, izopštiće sebe iz crkvene zajednice, ali i iz duhovne zajednice sa preosvećenim vladikom Artemijem. Dezinformacije i insinuacije, ma od koga poticale, nanose samo opštu štetu", ocenio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: