„Ekstremisti na Kavkazu kao rak“

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je da se separatistički ekstremisti šire poput raka na severnom Kavkazu.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

20:33

Default images

U poseti ruskoj republici Kabardino-Balkarija, Medvedev je na sastanku s predstavnicima lokalnih vlasti i bezbednosnih snaga rekao da su među najbitnijim ruskim prioritetima stabilizacija regiona severnog Kavkaza.

"Glavni problemi su dobro poznati - preostale grupe ekstremista, koje se šire kao rak, i korupcija", rekao je Medvedev dodajući da je ključ za rešenje tih problema poboljšanaje socijalnih i ekonomskih uslova, prenela je ruska televizija na engleskom Raša tudej na svojoj internet stranici.

Medvedev je rekao da će biti nastavljena modernizacija policijskih snaga, posebno na severom Kavkazu. Ruski predsednik je već ovog meseca otpustio 17 visokih policijskih generala u nastojanju da reformiše policijske snage.

Kako prenose ruske novinske agencije, Medvedev je pozvao lokalne vlasti da preuzmu odgovornost za podizanje životnog standarda na severnom Kavkazu.

Ruske severnokavkaske republike, pre svega Dagestan, Ingušetija i Čečenija zahvaćene su nasiljem, koje je proisteklo iz dva rata tokom 1990-ih u Čečeniji. Većinom se za bombaške i oružane napade optužuju islamski ekstremisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: