Musavi: Iran vodi diktatorski kult

Iranom upravlja diktatorski kult u ime islama, objavljeno je na njegovom veb sajtu iranskog opozicionog lidera Mir Hosein Musavija.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.02.2010.

18:53

Default images

Krvavi obračun vlasti sa pristalicama opozicije posle spornih predsedničkih izbora u junu, učinio je nemogućim za opoziciju da se javno uključi u političke aktivnosti, ocenio je Musavi.Strategija opozicionog pokreta je sprovođenje reformi podizanjem nivoa svesti iranskog naroda, istakao je Musavi.

Iranski vrhovni lider Ajatolah Ali Hamenei izjavio je pre dva dana da je opozicija izgubila kredibilitet i pravo da učestvuje u politici posle predsedničkih izbora u junu na kojima je šef države Mahmud Ahmadinežad odneo ubedljivu pobedu.

Opozicija tvrdi da je Ahmadinežad pobedio zahvaljujući masovnoj izbornoj krađi i da je trebalo da pobedi Musavi, podsetila je američka agencija.

Navodna izborna krađa i ulični protesti koji su usledili posle izbora izazvali su najveću političku krizu u Iranu u protekle tri decenije, od Islamske revolucije 1979. godine.

Posle spornih izbora, nekoliko hiljada ljudi je uhapšeno, više od 80 je osuđeno na kazne do 15 godina zatvora, a dve osobe su pogubljene prošlog meseca zbog učešca u demonstracijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: