"Mlekara" u poseti Parizu

Šabačka Mlekara koja posluje u okviru Koncerna “Farmakom MB“ vodi u Pariz deset rekordera u proizvodnji mleka, gde će posetiti Sajam poljoprivrede.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

16:27

Default images

Tokom petodnevnog boravka u francuskoj prestonici, oni će se upoznati sa najsavremenijim dostignućima u proizvodni mleka. Putovanje u Pariz, Šabačka „Mlekara “ organizovala je za farmere koji dnevno predaju od 500 do 1200 litara mleka. Želja kompanije je da se njeni najveći dobavljači drže korak sa novim tehnologijama u ovoj oblasti poljoprivredne proizvodnje.

"Opredelili smo se da naše najveće proizvođače odnosno mini farmere odvedemo na jedno stručno putovanje do Pariza na sajam poljoprivrede ne bi li unapredili svoja znanja i videli najnovije tehnologije i ono što ih čeka pri pridruživanju i ulasku u EU koje standarde moraju da ispunjavaju i da bi ljudi malo gledali u budućnost", kaže direktor sirovinskog sektora "Mlekare Šabac" Miroslav Petrović.

Nagrađivanje dugogodišnjih saradnika i rekordera u proizvodnji mleka, tradicija je koju kompanija farmakom MB neguje godinama u nazad.

"Ove godine smo rešili da odvedemo naše proroizvođače na Sajam u Pariz da spojimo lepo i korisno i mislim da ćemo od tog putovanja imati koristi proizvođači i mi i da ima neki edukativni karakter s obzirom da je sajam u Parizu jedna od najvećih sajmova poljoprivrede u svetu", direktor Mlekare "Farmakom” Zoran Matić.

Osim sajma poljoprivrede, za proizvođače iz Mačve, Pocerine i Posavotamnave biće organizovan, obilazak grada i poseta značajnih institucija.

"Imamo dve farme farmu Mladost i Stubline. Isporučujemo oko 6,5 hiljada mleka korigovano na 3,6 posto masti svaki dan tako da mo mi najveći dobavljači Mlekare Šabac. Idemo zajedno da obiđemo da vidimo te novine da pogledamo dokle je stigao svet, šta bi mogli i mi da primenimo” kaže Dragan Milivojčević iz "AD Dragan Marković" Obrenovac.

"Očekujemo i dalju saradnju kao što je do sada bilo ovo nama nije prvi odlazak s Šabačkom mlekarom. Videcemo sajma kao sajam i obici neka mesta u Parizu ovo ce biti vise jedna ekskurzija”, kaže jedan od proizvođača Slobodan Ilić.

Šabačka Mlekara dnevno prerađuje 260 hiljada litara mleka, a plan je da se do kraja godine preradni kapaciteti povećaju na 400 hiljada. U ovoj fabrici sa 100 odsto domaćim kapitalom planiraju da, osim izvoza u zemlje CEFT-e započnu plasman gotovih proizvoda na tržište Rusije i Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: