SEEMO osudio pretnje na Kosovu

Organizacija medija jugoistočne Evrope (SEEMO) osudila je pretnje koje je novinaru lista “Koha ditore“ Vahbiju Kajtaziju uputio jedan bivši oficir OVK.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

18:02

Default images

“Kajtazi je napisao kritički članak o amnestiji grupe zatvorenika, uključujući Albena Gecija, sina Sabita Gecija, nekadašnjeg komandanta OVK, nakon čega je Sabit Geci pretio Kajtaziju zbog blaćenja njegove porodice. Kada je Gecija redakcija pitala zašto je to radio on je negirao da je pretio novinaru i rekao da on ne preti već deluje", prenosi SEEMO.

U saopštenju izdatom u Beču takođe se ističe da je Kajtazi prijavio pretnju kosovskoj policiji gde mu je savetovano da zaboravi na pretnju, te da sud neće preduzeti nikakve postupke.

"SEEMO je uznemiren zbog pasivnog ponašanja zvanične institucije kao što je policija kada se preti novinaru", izjavio je generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović.

“Važno je da vlasti i vladini zvaničnici podržavaju novinare kroz pružanje potrebne podrške i pomoći kada dobiju pretnje", dodao je on.

SEEMO oštro osuđuje pretnje protiv Kajtazija i apeluje na vlasti u Prištini da preduzmu sve u njihovoj moći kako bi se istražio taj slučaj, kao i sprečili incidenti u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: