Đilas pisao premijeru zbog grejanja

Dragan Đilas uputio je pismo premijeru Srbije u kojem je ponovio da grejanje u Beogradu neće poskupeti dok se ne saopšti kako se formira cena gasa za grejanje.

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.02.2010.

17:35

Default images

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je novinarima u Skupštini grada rekao da zahteva da svako ko u Beogradu koristi centralno grejanje bude informisan kako se formira cena gasa za Beograda i dodao da ne može da shvati da je to toliko velika tajna.

On je dodao da je potrebno da se utvrdi koja je uvozna cena gasa i da li je ona realna, koliki su transportni troškovi i koliko iznose operativni troškovi “Srbijagasa“.

"Te tri stvari treba da stavimo u jednu formulu, koju i moja ćerka od devet godina zna da sabere, i onda da kažemo: 'Toliko košta gas i imamo tu cenu grejanja'", rekao je Đilas.

Gradonačelnik je dodao da postoji opasnost da “Beogradske elektrane“ odu u nelikvidnost zbog toga što im je cena gasa povećana u poslednja tri meseca, ali da će on tražiti da tu štetu plate oni koji su elektrane oterali u nelikvidnost , a ne građani Beograda.

“Raditi na ’Gazeli’ 20 sati dnevno“

Govoreći o rekonstrukciji mosta “Gazela“, Đilas je izrazio zadovoljstvo što je bord Evropske banke za obnovu i razvoj, koji je nosilac tog projekta, dao saglasnost za kredit kao i zbog toga što je prihvaćena ideja beogradskih vlasti o tome kako da se reši problem nehigijenskog naselja koje je postojalo ispod tog mosta.

"Trebalo je malo vremena, ali je to na kraju prihvaćeno i sada su sredstva tu", rekao je Đilas i dodao da je grad dobio od nadležnog ministarstva projekat rekonstrukcije tog mosta i da sada stručne službe treba da daju svoje sugestije i tumačenja.

On je ocenio da će život u Beogradu biti veoma težak ukoliko se odluči da se odmah krene na obuhvatnu rekonstrukciju “Gazele“, pre nego se završi most na Adi Ciganliji, ali je dodao da ako je to neophodno i on i svi Beograđani žele na tom mostu da vide da "veliki broj radnika koji rade 20 sati dnevno", kako bi se radovi što pre završili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: