Šarić državljanin Srbije od 2005.

Darko Šarić je dobio državljanstvo Srbije 30. maja 2005. godine, rekao premijer Cvetković odgovarajući na poslanička pitanja.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 25.02.2010.

09:10

Default images

Poslanici su danas imali prilike da postavljaju pitanja ministrima u skupštini. Najčešća pitanja bila su u vezi sa tim šta je država preduzela da uhapsi Darka Šarića. Poslanik LDP-a Čedomir Jovanović pitao je premijera Mirka Cvetkovića kako je bilo moguće da Šarić dobije državljanstvo, učestvuje u brojnim privatizacijama i na taj način kompromituje proces privatizacije u Srbiji.

Premijer Cvetković je rekao da je Šarić državljanstvo dobio 2005. godine, a poslanika Demokratske stranke Srbije Dragana Šormaza pitao da on objasni kako je Šarić dobio državljanstvo, aludirajući na činjenicu da je ta stranka tada bila na vlasti u Srbiji.

Mirko Cvetković: Kada se tiče konkretno davanja državljanstva Šariću, ako sam razumeo, Vi kažete da je bio korumpiran i pre nego što mu je dato državljanstvo. Da li je to tačno, ja nemam te podatke, iskreno da vam kažem ja sam za njega i za tu porodicu čuo pre nekoliko meseci, pre toga nisam znao da postoje.
Èedomir Jovanoviæ u Skupštini Srbije (Tanjug)
Čedomir Jovanović: Ne morate Vi da znate za Šarića, mnogi nisu znali, ali oni kojima je posao da to znaju i te kako su znali šta on radi i znali su vrlo dobro zašto daju državljanstvo takvim ljudima. Naša je dužnost da mi, kao parlament, obziljno raspravljamo o tome, a ne da počinjemo nacionalne dnevnike raspravama odbora za bezbednost u susednoj državi, nego našim ovde sednicama.

Mirko Cvetković: Konkretno što se tiče Šarića, on je dobio državljanstvo 30. maja 2005. Godine. Ja sam u to vreme bio potpuno van državnog sektora. Nisam znao ko je Šarić niti kakva je državljanstva dobijao.

Dragan Šormaz: Da li znate kada je MUP Srbije počeo operativnu obradu braće Šarić i kada je Darko Šarić dobio u Srbiji novu ličnu kartu, da li je dobio?

Mirko Cvetković: Što se tiče prvog pitanja, kada je počela operativna obrada, nisam siguran da to može ovako da se priča, pa bih to ostavio za neki zatovorni deo. Uzgred da Vam kažem, ja lično ne znam to, a i kada bih znao ne bih mogao da Vam kažem. Što se tiče ovoga drugog, Vi biste mogli ustvari da pomognete ovom parlamentu i da kažete kako je Šarić dobio državljanstvo, a ja mogu da Vam kažem da je ličnu kartu i pasoš dobio na osnovu tog državljanstva koje je dobio 30 . maja 2005. godine, a vi da obljasnite kako je dobio državljanstvo tog datuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: