Mere za kupovinu stanova na lizing

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da bi Ministarstvo finansija trebalo da utvrdi mere koje će omogućiti kupovinu stanova na lizing.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

20:34

Default images

Dinkić je nakon sastanka predstavnika Vlade i građevinske industrije rekao da je njegovo ministarstvo uputilo takav predlog ministarstvu finansija. "Kupovina stanova na lizing bi, pored stambenih kredita, omogućila veću tražnju za stanovima u zemlji", ocenio je on.

Dinkić je dodao da je zbog ekonomske krize opala kupovna moć stanovništva, a plate su zamrznute.

"Problem pokušavamo da rešimo pomoću subvencionisanih stambenih kredita pod povoljnim uslovima, koji će biti bez kamate u prvih nekoliko godina otplate. Na taj način ćemo subvencionisati 3 000 stambenih kredita. Ministarstvo prostornog planiranja je izašlo sa programom izgradnje jeftinih stanova, a lokacije za njihovu izgradnju će biti određene", rekao je on i dodao da će problem biti trajno rešen kada se odmrznu plate.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su premijer Mirko Cvetković, ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, državni sekrtar ministarstva finansija Vuk Đoković, predstavniciPrivredne komore srbije i oko 30 građevinskih kompanija.

Na sastanku je formirana i međuresorna radna grupa u kojoj će biti predstavnici države i građevinske industrije, a čiji je cilj da rešava probleme građevinske industrije.

Radna grupa bi trebalo da počne da radi narednog utorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: