Vlasnik “Stublina“ naj-preduzetnik

Vlasnik preduzeća "Stublina" iz Stojnika Radovan Milojević proglašen je za najboljeg preduzetnika u Srbiji u okviru akcije “Blica“ i “Banke Inteza“.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

15:11

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić je prilikom dodele nagrade najavio da će pet preduzetnika koji su ušli u najuži izbor za nagradu moći da računaju na povoljne kredite Fonda za razvoj ukoliko im je potreban novac za širenje posla.

"Preduzetnici su hrabri ljudi sa energijom i ciljem", kazao je Dinkić i dodao da je uspešnim preduzetnicima potrebna podrška.

Nagradu od 30 000 evra za ulaganje u razvoj poslovanja, umesto Miodraga Radovanovića koji je bio na putu, primila je supruga pobednika i komercijalna i finansijska direktorka preduzeća za proizvodnju brava i okova "Stublina" Verica Milojević, koja je navela da nameravaju da nastave sa širenjem poslovanja i zapošljavanjem novih radnika.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora “Banke Inteza“ Đankarlo Miranda kazao je da je žiri ove godine odlučio da dodeli i nagradu do 5.000 evra drugoplasiranom preduzetniku, vlasniku konditorske fabrike Neli iz Loznice Mitru Obradoviću.

Među pet preduzetnika koji su ušli u najuži krug izbora za najboljeg preduzetnika u kategoriji malih i srednjih preduzeća u Srbiji ove godinu ušli su i vlasnik Podruma "Radovanović" Miodrag Radovanović, vlasnik “Div trejdsa“ iz Čelareva Zoran Knežević i suvlasnica softverske kompanije “PS teh“ Branka Radovanović.

Nagrada "Blic preduzetnik godine" dodeljena je treći put za redom u konkurenciji 500 uspešnih malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Stručni žiri se pri izboru najboljih preduzetnika rukovodio profitabilnošću, produktivnošću i likvidnošću preduzeća, izvoznim rezultatima, brojem radnika i novozaposlenih u 2009, asortimanom proizvoda i uvođenjem inovacija, rečeno je na konferenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: