Uhapšeni zbog tuče ispred škole

Policija je uhapsila četiri maloletna lica, zbog učestvovanja u tuči u utorak uveče u Hilandarskoj ulici, preko puta Srednje trgovačke škole u Beogradu.

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 10.02.2010.

12:04

Default images

Slobode su lišeni maloletni V.M. (1995) iz Beograda, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, kao i maloletni I.M. (1993), B.R. (1992) i L.C. (1992) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

Svi su uz krivičnu prijavu privedeni dežurnom istražnom sudiji za maloletnike Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su učestvovali u tuči u kojoj je pet maloletnih lica zadobilo povrede oštrim predmetima, od kojih je jedan zadobio teške telesne povrede.

“Profesori koji su izasli sa nastave nasli su jedno dete, učenika tu blizu Šumatovca, koji je bio dosta povređen..on je lezao i primetili su puno krvi. Pozvali smo hitnu pomoć, jer je naš radnik obezbeđenja istračao i nešto su uradili sa tom ranom. O ostaoj četvorici, za njih smo saznali tako što nas je policija obaveštavala o još jednom i još jednom ..sve do 10 uveče. Jedan od njih je stigao do Zelenog venca”, kaže direktorka Trgovačke škole Vesna Živanović-Babić.

Dan posle incidenta, u hodnicima i učionicama trgovačke škole, mirnije nego što je to uobičajeno. Vest da su povređeni učenici škole mnoge je uznemirila.

“Nije me uplasilo, ali to ne treba da se desava sigurno, zato što ja sam normalan i treba normalno da zivim u gradu. Da budem bezbedan, i da ako nekog ne diram niko ni mene ne dira..”

“Da li se plašim, pa naravno svako ima svoj strah,ali sve se moze resiti normalnim putem a ne tučom , nekim nasilnim ponašanjem.”

“Prvo sam pomislila da je to mozda moja drugarica bila iz tog razreda...baš sam se se uzbudila”

Povređene učenike, koji su zbrinuti u Urgentnom centru i i Institutu za majku i dete posetio je pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić. Ministarstvo je najoštrije osudilo svaku vrstu nasilja, i uputilo apel i molbu mladima i roditeljima da se okrenu sportu i učenju i ne dozvole da bilo ko, na bilo koji način bude ugrožen.

O incidentu ispred Srednje tehničke škole i problemu vršnjačkog nasilja možete čitati i u tekstu Vesne Knežević-Ćosić na Blogu B92.

Povređeni đaci primernog vladanja

Učenici beogradske Srednje trgovačke škole koji su povređeni u jučerašnjoj tuči primernog su vladanja i do sada nije bilo problema u njihovom ponašanju, utvrdila je Prosvetna inspekcija.

Prosvetni inspektori koji su danas obišli Srednju trgovačku školu utvrdili su da je pet povređenih đaka pohađalo isti razred druge godine kao i da među njima nije bilo sukoba tokom jučerašnje nastave, rekla je Beti pomoćnica beogradskog sekretara za obrazovanje Verica Kovačević.

"Uprava Srednje trgovačke škole nije primetila naznake da su đaci pripremali tuču sa učenicima neke druge škole", navela je Kovačevićeva.
Ona je dodala da se incident dogodio nakon sedmog časa popodnevne smene, a jedan od nastavnika Srednje trgovačke škole ispred restorana “Šumatovac“, u blizini škole, zatekao je đaka kako leži na pločniku. To je prijavio obezbeđenju škole, koje je odmah obavestilo policiju.

Prema zaključku Prosvetne inspekcije uprava Srednje trgovčke škole isravno je postupila u ovom incidentu i ne snosi nikakvu odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: