Ponovna sahrana heroja

Stotine ljudi u severnoj Francuskoj prisustvovale su ponovnoj sahrani prvih od oko 250 britanskih i australijskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu.

Izvor: FoNet

Subota, 30.01.2010.

17:59

Default images

Ponovnoj sahrani boraca heroja, kako javlja AP, prisustvovali su i predstavnici veterana Alen Grifin iz Australije i Kiven Džons iz Velike Britanije. Posmrtni ostaci vojnika, kojima su odate najviše vojne počasti, pronađeni su 2008. godine u masovnim grobnicama. Veruje se da su ih u te grobnice sahranili nemački vojnici protiv kojih su se borili.

Slične ceremonije održavaće se tokom celog februara. Završna će biti 19. jula u Frevelu, na 94. godišnjicu prve bitke na zapadnom frontu, u kojoj su učestvovali Australijanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: