Stros-Kan:Oporavak javnih finansija

Generali direktor MMF-a Dominik Stros-Kan ukazao je da će jedan od najvećih problema za svetsku privredu u budućnosti biti oporavak javnih finansija.

Izvor: Beta

Subota, 30.01.2010.

15:13

Default images

"Problem budžetske stabilnosti biće jedan od najvećih problema, možda i najveći problem u narednim godinama. S tim problemom ćemo se suočavati, zavisno od zemlje, u narednih, pet, šest ili sedam godina", rekao je Stros-Kan na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Najdelikatniji problem za vlade sada je da odrede pravi trenutak i tempo ukidanja specijalnih mera podrške privredi koje su uvedene u jeku krize.

"Ako izađemo iz toga suviše kasno, biće rasipanja resursa i povećaće se javni dug, a to treba da izbegnemo", rekao je on.

Ako se, međutim, suviše rano povuče finansijska pomoć privredi rizikuje se ponovni ulazak u recesiju, dodao je šef MMF-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: