Mesić opet o Republici Srpskoj

Odlazeći hrvatski predsednik Stjepan Mesić smatra da bi eventualno otcepljenje Republike Srpske vodilo stvaranju “Velike Srbije“.

Izvor: FoNet

Petak, 22.01.2010.

21:12

Default images

Mesić je ocenio da bi sprovođenje referenduma i pripajanje Republike Srpske Srbiji bilo opasno jer bi time granice Srbije došle do Karlovca, što bi promenilo celokupnu arhitekturu ovog dela Evrope i donelo velike probleme, zagrebački piše “Jutarnji list“.

Mesić je takođe rekao da ne zna zašto se srpski predsednik Boris Tadić uzbuđuje zbog njegovih izjava o mogućoj vojnoj reakciji na referendum u Republici Srpskoj kada on ni u jednom trenutku nije spomenuo Srbiju.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor, komentarišući povišene tonove razmenjene poslednjih dana između Zagreba i Beograda, rekla je u Virovitici da dve zemlje moraju da razgovaraju kao susedi.

"Nije dobro nastaviti bilo kakva prepucavanja i mi svi treba dobro da pazimo šta govorimo bez obzira govorimo li pred domaćom publikom", naglasila je Kosor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: