Suđenje Tolimiru 26. februara

Suđenje bivšem načelniku generalštaba vojske Republike Srpske Zdravku Tolimiru u Haškom tribunalu zakazano je za 26. februar, saopštio je Tribunal.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

18:23

Default images

Suđenje Tolimiru (61) trebalo je da počne 17. decembra, ali je odloženo zbog iznošenja nove, izmenjene optužnice, koja ima više optužbi. Penzionisani general Tolimir se 16. decembra izjasnio da se ne oseća krivim po optužbama nove optužnice, podseća se u saopštenju Tribunala.

Bivši načelnik generalštaba vojske RS uhapšen je u maju 2007. godine na osnovu optužnice iz 2005. godine, koja ga tereti za genocid, zločine protiv čovečnosti i jedan ratni zločin ubistva, proterivanja i okrutno postupanje prema muslimanskom stanovništvu u enklavama Srebrenici i Žepi 1995. godine.

Pripreme za suđenje su kasnile zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: