Bandićevi saradnici odlaze iz SDP-a

Više bliskih saradnika Milana Bandića, koji je na izborima za predsednika Hrvatske bio konkurent Ivu Josipoviću, kandidatu SDP-a, napustilo je tu stranku.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2010.

20:40

Default images

Oni nisu sačekali odluku stranačkih organa, već su sami izašli iz stranke. Prvi je Socijaldemokratsku partiju napustio Ivica Pančić, jedini saborski poslanik koji je podržao Bandića, gradonačelnika Zagreba, a nakon njega i pojedini rukovodioci gradskih vlasti Zagreba, koji su učestvovali u Bandićevoj kampanji.

Danas je iz SDP-a izišao i Duško Ljuština, gradski ministar za kulturu, koji je, kao bliski prijatelj s Bandićem, bio i direktor njegove kampanje.

Pre Ljuštine, SDP-e su napustili Zdravko Šostar, šef kancelarije za zdravstvo, Slavko Kojić, šef za finansije i drugi rukovodioci.

Iz SDP-a je zbog podrške Bandiću u kampanji izišao i gradonačelnik Vira kod Zadra Kristijan Kapović, kao i Mato Gavran, šef SDP-a u Slavoniji.

Članovi glavnog odbora sutra će najverovatnije odlučiti o izbacivanju Bandićeve zamenice Jelena Pavićić-Vukićević, kao i većeg broja niže pozicioniranih stranačkih aktivista.

Bandiću neće biti lako kao gradonačelniku jer mu podršku pružaju samo dva većnika SDP-a, dok su svi ostali većnici SDP, kao i većnici stranaka s kojima je SDP u koaliciji, ali i većnici opozicije, predvođene HDZ-om, protiv njega.

Kako Bandić više nije jedini član skupštine holdinga koji okuplja gradska preduzeća, izgledna je i smena nekih rukovodilaca preduzeća bliskih Bandiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: