Uhapšeno šest osoba zbog narkotika

Novosadska kriminalistička policija u saradnji sa policijom Republike Srpske lišila je slobode, u dve odvojene akcije, šest osoba.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 15.01.2010.

10:03

Default images

Kako je objasnio direktor policije Milorad Veljović, u Bačkoj Palanci i na području Sremske Mitrovice - uhapšeno je šest osoba osumnjičenih za proizvodnju i distribuciju narkotika, čime je prekinut međunarodni lanac krijumčara.

Akcija je izvedena prošle noći u koordinaciji pripadnika novosadske kriminalističke policije sa Upravom kriminalističke policije iz sedišta MUP-a i u saradnji s policijom Republike Srpske, naveo je Veljović i dodao da je reč o odlučnosti Srbije da nastavi borbu na suzbijanju narkomanije.

Jedna akcija je izvedena u Bačkoj Palanci, gde je pronađena laboratorija za spravljanje i proizvodnju droge "skank" sa kompletnom aparaturom za proizvodnju.

Laboratorija se nalazi u kući Zvonka Sokola (24), rekao je Veljović.

Druga akcija izvedena je na području Sremske Mitrovice, gde je uhapšena međunarodna grupa - tri osobe crnogorske naconalnosti i dve srpske, naveo je on.

Veljović je kazao da su uhapšeni Enver Ljuca zvani Vero (58) i njegov sin Damir Ljuca (19), obojica iz Podgorice, i Saša Jašović (29) iz Berana, Dejan Kuzmanović zvani Ćopa (29) i Aleksandar Davidović (23), obojica iz Sremske Mitrovice.

Direktor policije objasnio je da je reč o međunarodnoj kriminalnoj grupi kod koje je pronađeno više od 10 kilograma narkotika, a koja je bila hijerarhijski ustrojena i opojnu drogu u dužem vremenskom peirodu iz Albanije preko Crne Gore distribuirala u Srbiju.

Droga je završavala na novosadskom i beogradskom narko-tržištu, dok su određene količine krijumčarene za hrvatsko i zapadnoevropsko narko-tržište, rekao je Veljović.

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije i šef Odseka za opšti kriminal Policijske uprave u Novom Sadu Mladen Korica i Saša Barjaktarović ocenili su da je hapšenjem šestorice osumnjičenih prekinut još jedan međunarodni lanac trgovine drogom.

Korica i Barjaktarović ocenili su na konferenciji za novinare da su te akcije rezultat koorodinisane višemesečne saradnje novosadske i Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, kao policije u Republici Srpskoj, posebno sa centrima javne bezbednosti u Trebinju, Gackom i okolnim mestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: