Kuća iz Hristovog vremena

Izraelski arheolozi su u Nazaretu pronašli ostatke kuće iz vremena Isusa Hrista.Otkriće dokazuje da su ljudi živeli u tom gradu u vreme kada je Isus odrastao.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

21:43

Default images

Šef istraživačkog tima Jardena Aleksandre rekla je da su Isus i njegovi prijatelji verovatno znali za tu kuću. Nalazište je otkriveno nedaleko od mesta na kojem je, prema verovanju hršćana, anđeo Gavrilo objavio Mariji da će roditi Isusa.

Osim ostataka dvosobne kuće i dvorišta su pronađeni i delovi zida i cisterne za skupljanje kišnice.

Bila je to kuća skromne i jednostavne jevrejske porodice. Kuća koju smo pronašli mala je i skromna i veroatno je bila tipično prebivalište u Nazaretu u to vreme, rekla je Jardena Aleksandre.

Arheolozi kažu da su na ostatke naišli građevinari koji su kopali u dvorištu samostana kako bi izgradili novi hršćanski centar.

Oni će sada postati sastavni deo rimokatoličkog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: