"Telenor" promovisao novi kalendar

Kompanija “Telenor” predstavila je umetnički kalendar za 2010. pod nazivom "Okreni i kreni", koji je nastao u saradnji sa domaćim umetnicima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

19:11

Default images

Autorke kalendara su arhitekte Nataša Ilinčić i Jugoslava Kljakić koje kažu da je kalendar nastao kombinovanjem prirodnih materijala i neiskorišćenog otpada u radu i da im je cilj bio da podstaknu korisnike na zaštitu životne sredine.

“Telenorov” umetnički kalendar čini 12 krugova koji podsećaju na bogatstvo prirode, a kombinovanjem krugova na početku svakog meseca moguće je osmisliti ličnu akciju za očuvanje životne sredine, ističu u “Telenoru”.

Ana Krstić iz “Telenor fondacije” kaže da će kalendar biti upotrebljiv i po završetku naredne godine.

“Ideja je da kalendar ima i trajnu upotrebnu vrednost, znači da ne traje samo tih godinu dana nego da i kasnije može da se koristi. Kao što je prošlogodišnji imao torbu i pretvarao se u fasciklu tako i ovaj može da se pretvori u čaše, ambalaža da se pretvori u neku lepu kutiju za nakit i ukrasne predmete, a prepuštamo i korisnicima da sami pronađu neku drugu namenu”, kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: