Šta Beograd sprema za doček 2010.

Doček Nove godine na ulicama Beograda zbog ekonomske krize biće skromniji nego prethodnih godina. Grad ipak obećava atraktivan program i dobar provod.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

16:44

Default images

Vatromet i nastup Željka Joksimovića glavni su aduti glavnog grada za organizovani doček Nove godine. Veliki novogodišnji koncert biće održan u skromnijim uslovima, ispred Doma Narodne skupštine, a u okviru programa pod sloganom "Vrata su otvorena".

Sa 22 i po miliona dinara, za 40 posto manjim budžetom nego prošle godine, glavni grad će probati da godinu na izmaku isprati na što ekonomičniji i zabavniji način.

Vladan Cerović, direktor BELEF centra, objavio je koji će muzičari zabavljati Beograđane na prelazu iz 2009. u 2010. godinu.

“31. decembra u devet nastupiće Đorđe David, od 10 grupa SARS, od 11 do jedan Željko Joksimović, od jedan do dva Sanšajn“, najavio je on.

Vicešampion Pesme Evrovizije pre pet godina, Željko Joksimović, nastupiće pred Beograđanima za honorar koji će ostati poznat samo onima koji su ga angažovali.

Član Gradskog veća Darijan Mihajlović objašnjava da honorare izvođačima isplaćuju sponzori.

“Stav je bio da sve izvođače plate sponzori i da se oni namire iz sponzorskih sredstava tako da to je prvi put da budžet ne učestvuje uopšte u tome. Prosto je vreme štednje i stvarno se vodilo računa“, poručuje on.

O gradskoj proslavi Nove godine i muzičarima koji će nastupiti odlučio je posebno formiran savet koji je izabrao najbolje od pristiglih ponuda.

Ove godine, ispred Doma Narodne skupštine slušaće se pop, rok, rege i rep, ali ne i narodnjaci i trubači.

Đorđe David obećava dobar nastup.

“Mislim da će apsolutno biti dovoljno dobrih pesama koje će privući publiku koja će želeti da ima jedno novogodišnje pranje ušiju od loše muzike koja je nažalost veoma zastupljena kada su dočeci Novih godina na ovim prostorima u pitanju. Tim pre što smo se otvorili prema toj Evropi“, kaže on.

Očekuje se da će dočeku 2010. u centru Beograda, pored domaćina, prisustvovati između 10 i 15 000 gostiju, najviše iz Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: