"Telekom" traži ograde od huligana

“Telekom Srbije” upozorio je košarkaške klubove Zvezde i Partizana da će raskinuti sponzorske ugovore ukoliko se ne ograde od huliganskog ponašanja navijača.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

16:24

Default images

Danas se oglasio i KK Partizan ograđujući se od huligana i uvreda koje su se čule na utakmici igranoj pre 11 dana. Podsetimo, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da klubovi neće moći da igraju u gradskim sportskim objektima ukoliko se sa tribina budu skandirale pretnje.

Branko Radujko, direktor “Telekoma Srbija”, upozorio je košarkaške klubove Partizan i Crvena zvezda da će morati da raskine sponzorske ugovore sa ovim klubovima, ukoliko se Zvezda i Partizan jasno, glasno i odlučno ne suprotstave huliganstvu, nasilju i pretnjama smrću koje sa tribina upućuju navijači ova dva kluba.

Radujko je naveo da će se na ovaj korak odlučiti kako bi sačuvao poslovni ugled kompanije i opšte društvene vrednosti.

Prethodno je Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, u “Utisku nedelje” izjavio da će klubovima čiji navijači nastave sa govorom mržnje biti zabranjeno da igraju u gradskim sportskim objektima. Nakon ovih najava, danas je saopštenje izdao i Košarkaški klub Partizan koji se ogradio se od svih uvreda i poruka nasilja koje su upućene sa tribina hale “Pionir”.

“Iskreno se nadamo da ćemo sa državnim i gradskim institucijama zajednički učiniti sve što je u našoj moći da u dvorani bude fer i sportsko navijanje”, izjavio je predsednik KK Partizan Predrag Danilović.

Danilović se ogradio od uvreda, 11 dana posle utakmice Partizan-Efes na kojoj su navijači skandirali uvrede autorima “Insajdera” i sudovima u Srbiji, a na kraju su im se u skandiranju pridružli i igrači Partizana.

NUNS: Partizan da se ogradi od pretnji

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahtevalo je u javnom pismu Upravi fudbalskog kluba Partizan da se javno ogradi od izgrednika koji prete smrću novinarima i da im ne dozvole da ulaze na stadion.

"Podsećamo vas da su najdrastičniji napadi i ubistva novinara decenijama i godinama neistraženi, i da se imena Dade Vujasinović, Slavka Ćurivije, Milana Pantića, Dejana Anastasijevića i drugih naših uglednih ali i manje poznatih kolega i medija pominju samo o godišnjicama njihove smrti i najbrutalnijih napada na njih", podseća NUNS.

NUNS je ukazao i na to da posebnu odgovornost ima uprava Partizana, a pre ostalih političari i državni fukcioneri koji su u toj upravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: