Berluskoniju polomljeni nos i zubi

Italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju, koga je na mitingu u Milanu gađao statueticom mentalno bolestan čovek, polomljeni su nos i dva zuba

Izvor: Beta

Nedelja, 13.12.2009.

19:32

Default images

Silvio Berluskoni ostaće u bolnici najmanje još 24 sata, izjavio je njegov lični lekar Alberto Sangriljo. "Sutra ćemo ponovo napraviti procenu situacije i odlučiti da li on izlazi iz bolnice ili ne. Sigurno je da danas neće izaći. Posledice su teže i on ne može da izađe u narednih 24 do 36 sati", rekao je Sangriljo.

Dodao je da se hospitalizacija produžava zbog toga što Berluskoni ima jaku glavobolju, kao i da se "teško hrani" zbog povrede usana.

Sangriljo je kazao i da Berluskoni dobija antibiotike i lekove protiv bolova, ali je ocenio da neće biti potrebna hirurška intervencija

Premijeru će, prema rečima njegovog ličnog lekara, za oporavak biti potrebno više od 15 dana.

Italijanska policija je uhapsila napadača navodeći da je reč o Masimu Tartalji iz Milana, koji je odranije poznat snagama reda.

Policija je prvo saopštila da je čovek udario Beluskonija u lice, ali je kasnije precizirano da je napadač verovatno s male udaljenosti bacio neki predmet na premijera.
Hapšenje napadaèa Masima Tartalje (FoNet, AP)
Lekari u bolnici San Rafaele, gde je premijer prebačen, konstatovali su da je on izgubio veću količinu krvi, da ima povrede i kontuzije i rasekotine po glavi, kao i dva polomljena zuba.

Berluskoni je, ipak, sve vreme ostao u svesnom stanju.

Lekari su još saopštili da će Berluskoni ostati 24 sata u bolnici na posmatranju. Italijanski predsednik Đorđo Napolitano oštro je osudio napad na Berluskonija i izrazio saosećanje sa njim.

On je istovremeno uputio apel da takvo nasilje ostane izolovan incident.

Ministar spoljnih poslova Franko Fratini osudio je takođe napad, rekavši da se radi o izuzetno teškom incidentu. On je naveo da duboko saoseća sa povređenim premijerom.

Predsednik Senata Renato Skifani izjavio je da takvu agresiju treba bezrezervno osuditi i da to vređa čitavu italijansku naciju.

"Ono što su uradili Beluskoniju je akt terorizma", ocenio je čelnik krajnje desničarske Lige za sever i njegov koalicioni partner Umberto Bosi.

Silvija Berluskonija već je jednom pre nekoliko godina u Rimu napao jedan mladić koji mu je povredio glavu gađajući ga stativom fotoaparata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: