Ostecena crkva kod Gnjilana u podmetnutoj eksploziji

Izvor: B92

Subota, 15.01.2000.

17:45

Default images
Crkva Sveti Ilija u selu Cernica kod Gnjilana znatno je ostecana u podmetnutoj eksploziji u subotu ujutru. Ispred ulaza u crkvu, koja je sagradjena 1912. godine, postavljena je velika kolicina eksploziva, cija je detonacija unistila gotovo polovinu crkve. Kako prenosi agencija Beta, u eksploziji su ostecene i tri srpske kuce, udaljene od crkve nekih 50-tak metara, ali niko nije povredjen. U Cernici zivi oko 450 Srba i oko tri hiljade kosovskih Albanaca.

Nedaleko od pravoslavne crkve u Gnjilanu u subotu je pretucen Rade Ristic, javili su radio-amateri. Ristic je prebacen u vranjsku bolnicu radi lecenja. U Lipljanu je u petak iz vatrenog oruzja ranjen Srdjan Miletic, preneli su radio-amateri, a potvrdili dezurni lekari u ruskoj bolnici u Kosovu Polju.

Portparol Kfora Filip Anido izjavio je da je na konvoj medjunarodnih snaga u cetvrtak ispaljeno nekoliko hitaca u selu Donji Livoc, u blizini Gnjilana. Anido je rekao da je to od 30. decembra treci takav incident u Donjem Livocu, zbog cega se preduzimaju mere ciji je cilj zaplena oruzja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: