Saradnja Makedonije i Kosova

Ministri unutrašnjih poslova Kosova i Makedonije, Zenun Pajaziti i Gordana Jankulovska, potpisali su u Prištini sporazum o policijskoj saradnji.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2009.

20:59

Default images

To je prvi sporazum Makedonije i Kosova posle uspostavljanja diplomatskih odnosa. Zahvaljujući Vladi Makedonije na podršci nezavisnosti i demokratizaciji Kosova, Pajaziti je rekao da potpisivanje sporazuma otvara vrata saradnji i u drugim oblastima.

Jankulovska je ocenila da je potpisivanje sporazuma s Vladom Kosova izraz prijateljstva koje postoji između dve zemlje i da će doprineti produbljivanju odnosa između dva suseda.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će Makedonija, sada kada je ušla na "belu šengensku listu", uvesti vize za građane Kosova, Jankulovska je odgovorila da se o tom pitanju nije razgovaralo na sednici Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: