Novi odnosi Rusije i Vatikana

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev preneo je papi Benediktu XVI svoju odluku o unapređenju diplomatskih odnosa između Vatikana i Moskve na najviši nivo.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.12.2009.

20:39

Default images

"Predsednik Medvedev rekao je papi Benediktu na današnjem sastanku da je potpisao dekret o uspostavljanju punih diplomatskih odnosa sa Vatikanom", rekla je njegova predstavnica za štampu Natalija Timakova. I iz Vatikana je potvrđeno da su uspostavljeni puni diplomatski odnosi između Svete stolice i Ruske Federacije.

Vatikan i bivši Sovjetski Savez uspostavili su odnose 1990, godinu dana pre raspada SSSR-a, na nivou predstavničke kancelarije.

Novi status znači da će Rusija i Vatikan imati ambasade u Moskvi i Rimu.

Ruski lider i poglavar Rimokatoličke crkve tokom razgovora razmotrili su i aktuelne izazove po mir i bezbednost u svetu, saopšteno je iz Vatikana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: