Srbija zadovoljna izveštajem

Boris Tadić, Rasim Ljajić i Vladimir Vukčević zadovoljni su izveštajem glavnog haškog tužioca Serža Bramerca i ocenjuju ga kao veoma objektivan.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 03.12.2009.

18:30

Default images

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala, koji je predstavljen pred Savetom bezbednosti UN, veoma pozitivan i zadovoljan je zbog te činjenice, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Predsednik Boris Tadić je ocenio da je Bramercov izveštaj veoma objektivan.

"Srbija će učiniti sve da pronađe, uhapsi i u Hag prebaci preostalu dvojicu optuženika", rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljaljić rekao je da očekuje da će izveštaj glavnog haškog tužioca označiti deblokadu Srbije u daljem procesu evropskih integracija.

Ljajić je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je Bramercov izveštaj "najpozitivniji do sada".

"Ovo jeste najpozitivniji izveštaj koji je do sada podnet, a koji ocenjuje saradnju Srbije sa Haškim tribunalom, jer se prvi put spominje da je tužilaštvo Tribunala zadovoljno naporima koje Srbija ulaže da dovrši saradnju sa Hagom i jer je ovo prvi izveštaj u kojem nema nijedne zamerke na račun Srbije", rekao je on.

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević ocenio je kao pozitivan i objektivan Bramercov izveštaj o saradnji Srbije sa tim sudom.

“Bramerc je prepoznao naše napore da realizujemo državni posao broj jedan. To je naša međunarodna, zakonska i moralna obaveza i učinićemo sve da je što pre realizujemo“, rekao je Vukčević Tanjugu.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas pred Savetom bezbednosti UN da Srbija "nastavlja da poboljšava saradnju" sa Tribunalom i da priznaje napore vlasti da se dođe do preostalih begunaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: