Voždovac: Poslednji dan kampanje

Predizborna tišina u opštini Voždovac, pred lokalne izbore u nedelju, 6. decembra, počinje u ponoć. Stranke iskoristile poslednji dan kampanje.

Izvor: FoNet, Tanjug

Četvrtak, 03.12.2009.

18:18

Default images

Većina političkih stranka, koje se bore za odbornička mesta u opštinskoj upravi Voždovca, iskoristila je danas poslednji dan pred početak izborne tišine za političku promociju. DS, SNS i SRS održali su završne konvenciju, a koalicije DSS-NS i SPS-PUPS-JS, kao i G17 plus, kampanju su nastavile obilaskom pojedinih naselja na Voždovcu i razgovorima sa građanima opštine.

Zamenik predsednika radikala Dragan Todorović kazao je da građani te opštine zaslužuju znatno sposobniju i odgovorniju vlast.

"Građanima Voždovca, ali i čitave Srbije, potrebna je stabilnost koju im danas može pružiti jedino Srpska radikalna stranka. Ono što u kampanji obećamo nećemo nakon izbora pogaziti zarad vlasti ili lične koristi", rekao je Todorović, koji očekuje da će na izborima u nedelju, 6. decembra, pobediti radikali.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je došlo vreme da se vlast na Voždovcu i u celoj Srbiji menja i da promene niko više ne može da zaustavi.

Nikolić je na završnoj konvenciji SNS-a rekao da više neće biti ponavljanja izbora u toj opštini, da će naprednjaci odneti pobedu i da su "izbori na Voždovcu ponovljeni po volji sile i vlasti, ali da sve to može ići samo da određene granice".

Lider naprednjaka dodao je da takvo ponašanje vlasti nailazi na otpor naroda i da promene ništa ne može zaustaviti.

Na završnoj konvenciji liste "Za bolji Voždovac - Boris Tadić", gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da je sve što je učinjeno i što se planira da se učini za bolji Voždovac “motivisano čovekom i životom“.

Prema njegovim rečima, na Voždovcu su urađeni kilometri asfalta, vodovoda i kanalizacije, šetališta i parkovi, ukinuta je lista čekanja za vrtiće, a bezbednost podignuta na najviši nivo.

Predstavnici koalicije DSS-Nova Srbija obišli su vrtić "Plavi čuperak" u naselju Braće Jerković i tom prilikom ukazali na problem nedovoljnih kapaciteta u obdaništima, gde je, kako tvrde, više od 900 mališana na listi čekanja.

Predsednik gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović istakao je da će prioritet nove opštinske vlasti koju će, prema njegovim očekivanjima, predvoditi koalicija DSS-NS, biti uređenje voždovačkih vrtića i škola.

Predstavnici koalicije SPS-PUPS-JS obišli su naselja Zuce i Marinkova Bara, gde su sa građanima romske nacionalnosti razgovarali o komunalnim problemima, čije se rešavanje, kako kažu, godinama odlaže.

Ta koalicija je deo sredstava, namenjenih predizbornoj kampanji, preusmerila u nabavku građevinskog materjala, koji je dodeljen romskoj porodici sa Voždovca, čija je kuća izgorela u požaru.

Prvi na listi G17 plus Dragan Pušara je zajedno sa odborničkim kandidatima te stranke, simboličnim takmičenjem u ubacivanju trojki u basketu pozvao građane da u nedelju zaokruže broj 3.

Pušara je podsetio da je ta stranka tokom kampanje pokazala građanima da se "učesnici u predizbornoj utakmici mogu promovisati na mnogo kulturniji i zanimljiviji način od lepljenja plakata na fasadama njihovih zgrada, banderama ili autobuskim stajalištima".

Liberalno-demokratska partija je uputila građanima završnu poruku, u kojoj se navodi da ta partija sa puno optimizma ulazi u izbore sa ciljem da "podrškom građana promeni Voždovac", kako bi, između ostalog, građani lakše mogli da dođu do zaposlenja.

"Mislim da je mnogo bliža ona stvarnost u kojoj ćemo, menjajući Voždovac, promeniti Beograd i čitavu zemlju", navedeno je u poruci lidera LDP-a Čedomira Jovanovića.

Voždovčani u nedelju biraju novu opštinsku vlast između 14 izbornih lista, među kojima su liste Liberalno-demokratska partija - Čedomir Jovanović, Srpska napredna stranka - Tomislav Nikolić, G 17 plus - Mlađen Dinkić, Srpska radikalna stranka Vojislav Šešelj, potom liste koalicija SPS-PUPS-JS- Ivica Dačić i D S S-NS - Vojislav Koštunica.

Sedma i osma na glasačkom listiću su izborne liste Narodne partije - Maje Gojković i koalicije "Za bolji Voždovac - Boris Tadić", a na desetom mestu je lista Srpska sloga - Ljubomir Simić.

Na glasačkom listiću slede liste Napred za opštinu avalski venac - Zdravko Pršić, Partija veterana Srbije - general Vukajlo Čađenović, Geps za Voždovac - profesor Jovan Filipović, Srbija 21 - Ivan Markov, a poslednja je lista neobičnog naziva “Nijedan od ponuđenih odgovora“.

Tokom izborne tišine, koja počinje u ponoć i trajaće do zatvaranja birališta u nedelju u 20 sati, zabranjeno je reklamiranje stranaka, koalicija i političkih organizacija i njihovih programa, kao i održavanje predizbornih skupova na teritoriji Voždovca, lepljenje reklamnih plakata stranaka i deljenje propagandnog materijala u krugu od 50 metara od birališta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: