Spremanje za zimovanje

Iako će od 19. decembra moći da putuju bez viza, većina građana Srbije ipak planira zimovanje na nekoj od domaćih planina.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2009.

18:06

Default images

Tim povodom “Skijališta Srbije” na otvaranju Međunarodnog sajma zimske opreme, turizma i rekreacije u Hali 1 Beogradskog sajma, predstavila su najnovije projekte, među kojima je najznačajniji instalacija sistema za osnežavanje na Kopaoniku i Staroj planini.

Kopaonik, kao najveći domaći ski centar ove zime, uprkos viznoj liberalizaciji i mogućnosti da na skijanje odu i u Italiju i Austriju, posetiće veliki broj ljubitelja sportova na snegu.

U “Skijalištima Srbije” kažu da na domaćim planinama ne očekuju smanjenje posetilaca, a kao prednost ističu novine i to antierozivno uređenje staza, sistem za osnežavanje na Kopaoniku i Staroj planini, novi četvorosed na stazi Gobelja na Kopaoniku.

A na “Ekspo zimu” premijerno su predstavili i novu mapu Kopaonika, ali i novi veb-portal.

U turističkim agencijama kažu da je prodaja aranžmana za zimu počela još u oktobru, ali i da vizna liberalizacija nije uticala na snižavanje cena u svim ski centrima i hotelima.

Sajam “Ekspo zim” trajaće do nedelje, cena pojedinačne ulaznice je tri stotine dinara, a pored popusta od deset odsto za skipas na našim planinama, ponuđeni su popusti i do šezdeset odsto na zimsku opremu.

Tako da se skije sa vezovima mogu kupiti za 12 000, ski jakne za 6 000, a pantalone za 7 000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: