Mogadiš: Poginula tri ministra

U samoubilačkom napadu u hotelu u Mogadišu poginule su 22 osobe, među kojima tri ministra iz prelazne somalijske vlade, saopštila je Afrička unija.

Izvor: Beta

Četvrtak, 03.12.2009.

13:25

Default images

U prvim izveštajima o eksploziji javljeno je da je poginulo šest osoba, među kojima i tri ministra. Eksplozija se dogodila danas pre podne u hotelu Šamo za vreme ceremonije uručivanja diploma studentima medicine, informatike i tehnike.

U saopštenju Amisoma navodi se da je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u hotelu tokom ceremonije predaje diploma i da je tada poginulo 19 civila a više njih je ranjeno, prema bilansu koji još nije konačan.

Poginuli su ministri višeg obrazovanja Ibrahim Hasan Adu, obrazovanja Mohamed Abduhai Valej i zdravlja Kamar Aden Ali, a ministar sporta Sulejman Olad Roble je povređen.

Prema ranijim izjavama u eksploziji su poginula i dva somalijska novinara, dopisnik radija Šabel, Mohamed Amin Aden i snimatelj televizije Al Arabija Hasan Zuber Hađi.

Jedan hotelski službenik je rekao da je izgleda jedan od studenata aktivirao eksploziv koji je nosio na sebi.

U saopštenju Amisoma se podvlači da "ovakve nečovečne i kukavičke akcije" neće pokolebati Afričku uniju u rešenosti da pomogne somalijskom narodu u postizanju mira i pomirenja.

Mirovne snage Afričke unije štite somalijsku vladu od skoro svakodnevnih napada islamskih ekstremista koji kontrolišu veći deo centralne i južne Somalije. Somalija je bez stabilne vlade već skoro dve decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: