Lapovo: Deblokirana pruga

Radnici građevinskog kombinata "Prvi maj" iz Lapova večeras su posle šest dana deblokirali međunarodnu prugu Beograd-Niš.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

20:05

Default images

Sa koloseka su uklonili šator posle obećanja koje su dobili od savetnika ministra policije Ivice Tončeva, da će do utorka biti pronađen način za ispunjenje radničkih zahteva. Ukoliko dogovor ne bude poštovan, radnici ovog kombinata vratiće se na koloseke.

Posle četvoročasovnih pregovora radnika sa Ivicom Tončevim, koji su započeli na šinama, a završeni u kacelariji predsednika opštine Lapovo, doneta je odluka o deblokadi pruge.

Radnici su večeras, nešto posle 21 sat , deblokirali prugu Beograd-Niš nakon što su dobili garancije od predstavnika Vlade Srbije da će radna grupa u utorak razmatrati njihove zahteve.

Radnicima su ponuđene dve opcije, a koja će biti usvojena odlučiće radna grupa Vlade Srbije već narednog utorka.

Obećano je da će, ukoliko ne postoji mogućnost za vraćanje kombinata u vlasništvo države, njima biti isplaćeno 10 prosečnih bruto plata, što bi bio iznos od oko 420 hiljada dinara po zaposlenom.

I pored obećanja, radnici kombinata "Prvi maj" nisu imali poverenja u reč koju su dali nadležni, već su posle 21 sat krenuli put Beograda kako bi dobili garancije potpredsednika Vlade Ivice Dačića.

Prema rečima Tončeva, radna grupa će biti formirana od predstavnika svih resorsnih ministarstava i preuzeća.

Podsetimo, radnici zahtevaju pokretanje proizvodnje, isplatu 10 plata i uplatu doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje, kao i izradu socijalnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: