Obradović: Preduzete mere higijene

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da su sve škole preduzele mere kako bi se sprečilo širenje gripa A H1N1.

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2009.

18:23

Default images

"Prosveta je ogroman sistem koji za sada funkcioniše skoro idelno. Nastava se odvija... Mere higijene su na zavidnom nivou. Za sada imamo dobru situaciju", rekao je Obradović nakon obilaska XII beogradske gimnazije.

On je naveo da Ministarstvo prosvete svakoga dana u 15 sati dobija podatke od školskih uprava i da je poslednji podatak da je u odnosu na registrovani broj slučajeva zaraženo 52 učenika.

Obradović je kazao da je produženje raspusta imalo "praktičnu upotrebljivost" pošto je sprečeno širenje virusa i dodao da će plan vakcinacije dece uraditi Radna grupa za praćenje pandemije.

Prema njegovim rečima, sve škole u Srbiji će o vakcinaciji biti "detaljno obaveštene" par dana pre početka vakcinacije.

Komandant Gradskog štaba civilne zaštite Slobodan Šolović kazao je da će taj štab stalno kontrolisati da li se u školama, vrtićima i svim javnim ustanovama sprovode svi planovi zaštite.

Šolović je rekao da gradski Sekretarijat za obrazovanje obezbeđuje 50 miliona dinara za materijalne troškove, a da je od tog novca 10 do 15 odsto namenjeno za kupovinu higijenskih i sredstava za dezinfekciju i dodao da će ta praksa biti nastavljena i nakon završetka epidemije.

On je kazao da će štab kontrolisati da li se ta sredstva koriste za tu namenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: