Dačić: Uvod u odmrzavanje SSP-a

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da mu je potvrđeno da će Savetu ministara EU biti predloženo ukidanje viza građanima Srbije od 19. decembra

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2009.

18:18

Default images

Dačić je rekao da mu je to decidirano potvrdio potpredsednik Evropske komisije Žak Baro. On smatra da to može biti uvod u odmrzavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i eventualno podnošenje kandidature za članstvo u Uniji. Prema njegovim rečima vizna liberalizacija znači prednost, ali i borbu protiv toga da se kriminal ne preliva van granica Srbije.

"Vizna liberalizacija nije politička odluka, ona je ispunjenost svih tehničkih standarda koji su neophodni da bi jedna zemlja uspela da obezbedi svojim građanima da putuju bez viza.", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, želja je Srbije da i druge zemlje regiona dobiju što pre viznu liberalizaciju.

"Smatram da i građani Srbije koji imaju prebivalište na Kosovu i Metohiji takođe što pre treba da dobiju viznu liberalizaciju", rekao je zamenik premijera.

Dačić je završio posetu Briselu gde je učestvovao na sastanku predstavnika Evropske komisije i ministara unutrašnjih poslova i pravde EU sa kolegama iz zemalja zapadnog Balkana, na kojem je analiziran napredak svake od tih država u približavanju EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: