Sejdiju: Srbi odgovorili Beogradu

Kosovski predsednik Fatmir Sejdiju izjavio je da izlazak Srba na lokalne izbore na Kosovu predstavlja "odgovor Beogradu" i "neslaganje da budu taoci Beograda".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.11.2009.

17:51

Default images

"Ovo je direktan odgovor Beogradu da ne može držati kao taoce ove ljude i da postupaju protiv svojih interesa. Do sada sve je bilo na štetu srpskih građana", kazao je Sejdiju na konferenciji za novinare u Prištini.

On je za učešće Srba na lokalnim izborima, uprkos pozivu Beograda da ne učetvuju jer nema uslova za to, rekao da ono govori puno, dodajući da na severu Kosova postoji veći pritisak.

"Tamo ljudi, valjda, misle da će neko imati drugu ideju o statusu Kosova i, nažalost, oni su taoci loših politika Beograda", kazao je Sejdiju.

On je zahvalio jednom broju građana i intelektualaca iz Srbije koji su svojim prisustvom želeli da ohrabre Srbe da izađu na izbore.

"To je veoma racionalan pristup da kažu ljudima da treba da rade za svoje interese jer se drugačije ne može raditi'', rekao je Sejdiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: