EU: Funkcioneri na čekanju?

Šef diplomatije Austrije Mihael Špindeleger ocenio je da bi odluka o postavljanju najviših funkcionera EU, prema Lisabonskom sporazumu, mogle biti odložene.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.11.2009.

17:23

Default images

“Ukoliko ne bude postojao dogovor, a trenutno izgleda da kao da bi mnogo toga bilo blokirano, onda ćemo morati da o tome razgovaramo u petak ili, što je moguće, to pitanje odložimo", rekao je on u Briselu, pred sastanak šefova diplomatija EU.

Špindeleger je kazao da još ništa nije odlučeno i da je do četvrtka "sve otvoreno".

Šefovi država i vlada EU, na vanrednom samitu u četvrtak u Briselu, trebalo bi da razgovaraju o imenovanju predsednika Saveta ministara i šefa evropske diplomatije.

Premijer Švedske Fredrik Rajnfelt je obavio mnoge razgovore sa svojim kolegama, rekla je ministarka za evropska pitanja Švedske Cecilia Malmstrem.

“Premijer vodi telefonsku diplomatiju. Njegov cilj je da do četvrtka imamo predlog. Trenutno još ima više imena nego položaja", potvrdila je ona na konferenciji za štampu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: