UNS: RRA da regionu ponudi rešenje

UNS od Republike i RRA očekuje da što pre regionu ponude rešenja u vezi sa emitovanjem stranih RTV programa u Srbiji, ali i srpskih programa u tim zemljama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2009.

17:28

Default images

Ovo složeno međunarodno pitanje zahteva sporazume distributera programa proizvedenih van regiona, kojim bi se regulisala prava i obaveze sada stranih emitera na nekada zajedničkom, jugoslovenskom radio-difuznom prostoru, navodi Udruženje novinara Srbije u saopštenju.

Srbija bi trebalo da preuzme inicijativu u ovom procesu, zbog interesa pripadnika srpske zajednice u okruženju koji takođe imaju pravo da prate programe naših emitera, smatra UNS i dodaje da istovremeno Srbija ima obavezu da garantuje i neguje pravo na informisanje svojim pripadnicima manjinskih zajednica.

Zbog nerešenih pitanja naknade za autorska prava građanima Srbije iz manjinskih zajednica ne bi trebalo redukovati dostignuti nivo prava na informisanje.

UNS podseća da je neophodno ubrzati donošenje regulative kojom bi se uredila oblast kablovskog tržišta i emitovanja programa.

Iz Republičke radio-difuzne agnecije (RRA )najavljeno je da će uskoro biti ograničeno emitovanje programa zemalja iz regiona putem sistema kablovskih operatera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: