Slab zemljotres u okolini Prokuplja

Zemljotres slabog intenziteta zabeležen je nešto posle 14 sati u okolini Prokuplja, rečeno je agenciji Beta u Seizmološkom zavodu Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2009.

17:21

Default images

U Seizmološkom zavodu rečeno je da je epicentar zemljotresa bio oko tri kilometra jugoistočno od Prokuplja i da je magnituda zemljotresa bila 2,3 jedinice po Rihterovoj skali.

Prema tim navodima, zemljotres te jačine se klasifikuje kao slab i ne očekuje se pojava bilo kakve materijalne štete, osim što je blizina epicentra naseljenom mestu mogla da izazove neprijatan efekat po ljude koji tu žive.

Izvor iz tog zavoda podseća da se u tom delu Srbije seizmička aktivnost pojačala od 1999. godine, ali da se radi o slabijim zemljotresima čija očekivana magnituda ne prelazi 4,5 jedinica po Rihterovoj skali, što je na donjoj granici zemljotresa koji izazivaju manje štete na objektima.

Najsnažniji zemljotres zabaležen u tom delu zemlje dogodio se 1922. godine i imao je magnitudu 4,8 jedinica Rihterove skale, rečeno je agenciji Beta u Seizmološkom zavodu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: