U "Moravi" uhvaćene i "krupne ribe"

U akciji "Morava" uhašeni i veliki dileri iz Crne Gore i Vojvodine i Sandžaka kaže za B92 direktor policije Milorad Veljović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2009.

16:05

Default images

U toku akcije "Morava" u kojoj je za vikend privedeno preko 500 osoba, a iz policije najavljuju da se akcija razbijanja mreže narko dilera nastavlja. Direktor policije Milorad Veljović rekao je, gostujući u Vestima TV B92, da nisu tačne neke ocene da su u akciji uhapšeni marginalni članovi narko grupa. Veljović je rekao da policija i dalje traga za glavnim narko bosovima.

Preko 500 osoba osumnjičenih za dilovanje drogom je privedenom minulog vikenda. Njih stotinak je za sada iza pritvorskih rešetaka i čekaju reakciju tužilaštva.

Direktor policije Milorad Veljović odbacuje navode medija da su uhapšene samo "sitne ribe" i oni koji trguju jefitinijim narkoticima, namenjenim školarcima.

"U Novom Sadu smo uhapsili jedan izuzetno jak ogranak crnogorske dilerske mafije. Cvijović Radoslav, zvani Cviko. Jedan od jačih dilera na području Novog sada. Zatim, Predrag Opačić, rođeni brat Nenada Opačića, i on je u pritvoru. Alibašić iz Tutina i mnogo takvih.”, naveo je direktor policije.

“Ali morate shvatiti jednu stvar. Policija ne može da reši sve u jednom danu, mi radimo obrade mnogo jačih narko dilera", poručuje on.

Mediji nedeljama licitiraju o mogućem hapšenju braće Šarić u čijim kladionicama su već uhapšeni umešani u šverc tovara od dve tone kokaina u Urugvaju.

Odgovarajući na tu konstataciju, Veljović je poručio da policija neće stati.

"Ja ovog trenutka neću licitirati sa imenima, znači ja kao direktor policije, koji je najodgovorniji za rad profesionalnog dela policije, ne mogu izaći sa vestima koje nisu proverene do kraja, sa podacima, ali ubeđen sam, i Vi budite ubeđeni, da ova država neće stati na ovome”, rekao je on.

Veljović naročito ističe kooperativnost minstarstva pravde i ministrake Snežane Malovioć. On kaže da nije bilo lako nabaviti 600 naloga za provalu i privođenje.

"Suština ovakve akcije nije samo hapšenje dilera, ovde je najbitnija prevencija, da se ovoj državi pokaže da u samoj vlasti postoji jedinstvo u bezbednosnim strukturama, da se krene u jednu odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala”, naveo je on.

Direktor policije Veljović smatra da je ključ uspeha akcije "Morava" u saradnji policije i vlasti, jer u Savetu za bezbednost sede sve strukture bezbednosnih službi i države.

U toku akcije uhapšen je i sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, Vojkan Stojičić. Iz policije najavljuju da se akcija razbijanja mreže narko dilera nastavlja.

Dušan Davidović iz Centra za prevenciju kriminaliteta smatra da je struktura privedenih veoma važna.

“Veliko je pitanje strukture lišenih slobode. Koliko tu ima onih gazda među njima, koliko ima onih treće ruke, četvrte ruke, mada je najavljeno da se sada ide na organizatore", podseća on.

Pored impozantnong broja uhapšenih proteklog vikenda, pažnju javnosti izazvalo je i privođenje Badžinog sina, Vojkana Stojičića.

Za kriminiloga Davidovića, hapšenje Badžinog sina je očekivani scenario, što zbog njegovih aktivnosti, što zbog toga što je do sada bio zaštićen zbog moći svog pokojnog oca.

"To što se naglašava da je on Badžin sin, to je više politička konotacija vlasti da pokaže da je raskinula sa ideologijom prethodne vlasti. S druge strane, hapšenje Badžinog sina je samo nastavak njegovih sukoba sa policijom, jer on je odavno imao sukobe sa policijom i hapšen je”, navodi Davidović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: