Miliband o suđenju Karadžiću

Suđenje Radovanu Karadžiću predstavlja važan trenutak za istinu i pomirenje u BiH, ali i čitavom regionu, ocenio je šef britanske diplomatije Dejvid Miliband.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.10.2009.

16:55

Default images

"Suđenje će sada predstavljati važan trenutak za istinu i pomirenje, posebno u Bosni i Hercegovini, ali i širom regiona", naveo je Miliband u svom blogu na internet stranici ministarstva. Suđenje, koje je počelo danas, šalje snažnu globalnu poruku da su međunarodni sudovi tu da ostanu i da nema bekstva od međunarodne pravde, smatra on.

Miliband je naveo da početak suđenja "pozdravljaju mnogi širom sveta", jer je Karadžić "optužen za neke od najgnusnijih zločina koji se mogu zamisliti".

Miliband je zaključio da hapšenje bivšeg predsednika Republike Srpske i izručenje Haškom sudu posle toliko mnogo godina bekstva "ukazuju na odlučnost Vlade Srbije da zatvori tu stranicu istorije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: