BIA obeležila svoj dan

Bezbednosno-informativna agencija Srbije obeležila je 110 godina rada na svečanosti u Beogradu kojoj su prisustvovali državni funkcioneri i strane diplomate.

Izvor: FoNet

Petak, 16.10.2009.

21:07

Default images

Direktor BIA Saša Vukadinović rekao je da očekuje da će pripadnici BIA u saradnji sa drugim državnim organima "u najskorije vreme" uspešno završiti saradnju sa Haškim tribunalom, hapšenjem dva preostala optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Vukadinović je kazao da je stanje bezbednosti u Srbiji "stabilno" i objasnio da se BIA kadrovski podmladila navodeći da je prosečna starost pripadnika te agencije 38 godina

Bezbednosno-informatina agencija, kako je dodao, sarađuje sa bezbednosnim službama u inostranstvu radi poboljšanja imidža Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da je Srbija ključan činilac bezbednosti u regionu jugoistočne Evrope.

Tadić je kazao da je obaveza pripadnika BIA da rade na zakonit način, kao i da je potrebno nastaviti reforme u bezbednosnom sektoru.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je rekao da Bezbednosno-informativna agencija predstavlja jedan od stubova sistema sigurnosti u našoj zemlji i doprinosi borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

On je dodao i da su bezbednosni kapaciteti zemlje podignuti na viši nivo, formiranjem Saveta za nacionalnu bezbednost i Biroa za koordinaciju kao njegovog izvršnog organa.

"Sve to značajno doprinosi efikasnosti rada, boljoj koordinaciji svih državnih organa, ali i intenzivnoj saradnji sa svim međunarodnim bezbednosnim službama. Da smo na dobrom putu, dokaz je i juče obavljena akcija zaplene velike količine droge, za šta BIA zaslužuje svaku pohvalu", zaključio je premijer Srbije.

Svečanosti su prisustvovali i brojni ministri, britanski ambasador Stiven Vordsvort, predstavnici pravosuđa, poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, zaštitnik građana Saša Janković...

Na obeležavanju Dana BIA bili su i bivši direktor te agencije Rade Bulatović i režiser Emir Kusturica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: