Berluskoni u borbi protiv štampe

Italijanski premijer Silvio Berluskoni osmislio je kampanju sa ciljem da se zaustavi pisanje svetske štampe o njegovim privatnim i pravnim problemima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

21:14

Default images

On je rekao planira da strane medije "bombarduje" dobrim vestima o sebi i Italiji, piše "Gardijan“.Plan je najavila ministarka turizma Italije Mikela Vitorija Brambila, koja je rekla da će se u borbi protiv loših vesti o Italiji narednog meseca formirati operativna grupa za vanredne situacije - specijalizovan tim mladih novinara i stručnjaka za komunikacije.

"Njihov prvi zadatak biće da prate svu stranu štampu, uključujući dnevnike, časopise i televizije na svim geografskim širinama, od Japana do Perua", rekla je bliska saradnica premijera.

Drugi zadatak grupe će, prema rečima ministarke, biti da "bombarduje ta uredništva istinitim i pozitivnim vestima" i da svetu otkrije "velikodušnu, istinoljubivu i smelu Italiju - Italiju preduzetnika, umetnosti, kulturnih događaja i naših proizvoda".

Brambila je, takođe, rekla da loša slika Italije u štampi šteti njenom izvozu, navodeći da ugled Italije ne ugrožavaju Berluskonijevi problemi sa zakonom, već "antiitalijanska grupa, čiji je jedini cilj da diskredituje i uništi premijera".

Berluskoni je, piše "Gardijan", juče osudio stranu štampu zato što kritikuje njega i Italiju, nekoliko dana pošto je italijanski Ustavni sud doneo odluku da je zakon o imunitetu, na osnovu koga je premijer do sada izbegao tri suđenja, protivan Ustavu.

Italijanski premijer, kome sada preti suđenje za korupciju, rekao je da ne namerava da napusti položaj i da je jedina kvalifikovana osoba koja sada može da vodi Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: