EK o korupciji u Hrvatskoj

Neke istrage o korupciji na visokom nivou su otežane zbog političkog uticaja, ističe se u izveštaju Evropske komisije o napretku Hrvatske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

15:35

Default images

Hrvatski mediji prenose da će taj izveštaj biti objavljen 14. oktobra. U delu o sudstvu se ističe da je Hrvatska bila aktivna u procesuiranju ratnih zločina, ali i dalje ostaje problem nekažnjivosti, pogotovo u slučajevima u kojima su osumnjičeni počinioci Hrvati, a žrtve Srbi.

"Jutarnji list" ističe da je ovogodišnji izveštaj najbolji do sada, ali dodaje da nedovoljna borba protiv korupcije ostaje dovoljan razlog da uspori napredak u pregovorima.

Bilo je ograničenih istraga o korupciji na visokom nivou čije je procesuiranje otežano političkim uticajem, ističe se u izveštaju i dodaje da i dalje nedostaje kulture političke odgovornosti za slučajeve koje otkrije Ured za borbu protiv korupcija i organizovanog kriminala.

Pri tom je, kako prenosi "Jutarnji list", navedeno da ni sprečavanje sukoba interesa nije na ništa boljem nivou nego pre godinu dana, a kritikovano je i postojanje komisije za sprečavanje sukoba interesa, čija se uloga u sprečavanju ne zna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: