Berluskoni: Ostaću na vlasti

Italijanski premijer Silvio Berluskoni rekao je odluka Ustavnog suda da mu oduzme imunitet "politička presuda" i da da će ostati na vlasti uprkos tome.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2009.

23:15

Default images

Berluskoni je kazao da sud predstavlja "politički organ", kojim dominira levica i dodao da postoji manjina sudija koji su "crveni", ali su izuzetno dobro organizovani i koriste pravosuđe u svrhu političke borbe.

“U ovoj zemlji postoji organizovana manjina levičarskih sudija, koji koriste sudstvo za ostvarenje političkih ciljeva. 72 procenta štampe je levo orijentisano. Na televiziji, koju svi plaćamo, mene ismevaju u emisijama. Ali mi idemo napred. Suđenja protiv mene u Milanu su čista farsa. Neko vreme neću moći da se bavim svojim poslom, da bih dokazao kako su to sve same laži. Ove stvari mene osnažuju, one osnažuju Italijene. Živela Italija! Živeo Berluskoni!”, rekao je on.

Ustavni sud Italije doneo je odluku da je zakon o imunitetu, zahvaljujući kojem je Berluskoni do sada izbegao tri suđena, protivan ustavu.

Sud je saopštio da on narušava princip sadržan u italijanskom ustavu da su svi građani pred zakonom jednaki.

Ovakva odluka Ustavnog suda, ukoliko bude potvrđena, mogla bi da dovede do ponovnog otvaranja slučajeva protiv italijanskog premijera i ugrozi njegovu vladu desnog centra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: